Stabilt og klart syn hele dagen – her er den moderne linsen for nordmenn med skjeve hornhinner

Finn din nærmeste optiker her - og test Biotrue ONEday gratis i 5 dager.

For veldig mange nordmenn er et uklart syn en del av hverdagen. Dessverre er det mange som ikke gjør noe med det – selv om det enkelt kan løses.

Ofte skyldes det uklare synet skjeve hornhinner – eller astigmatisme som det heter på fagspråket. Kort forklart er skjeve hornhinner en ujevnhet på hornhinnen, altså den ytterste delen av øyet. Ujevnheten gjør at synet blir noe uklart, noe som heldigvis er ganske enkelt å gjøre noe med.

Av folk med skjeve hornhinner er det kun 12 prosent som bruker riktige linser. Dette er synd både fordi man ikke kan oppleve fordelen ved kontaktlinser og i tillegg få korrigert de skjeve hornhinnene. Bausch+Lomb har utviklet linsen Biotrue ONEday for Astigmatism spesielt for folk med skjeve hornhinner.

Dette er en såkalt torisk linse – en linse med annerledes form enn vanlige kontaktlinser. Denne formen bidrar til å korrigere uregelmessigheter i øyets krumning, slik at man kan få et skarpt syn til tross for de skjeve hornhinnene.

Bausch+Lomb har utviklet linsen med et periballast design. Det betyr blant annet at linsen sitter stabilt på øyet og har en tynn kant som gir god komfort. Utformingen gjør at linsen takler et naturlig blunkemønster uten at øyet blir forstyrret.

For å sikre et skarpt og stabilt syn gjennom hele dagen er Biotrue ONEday-linsene direkte basert på hvordan selve øyet er bygget opp. Hornhinnen inneholder 78 prosent vann, det samme som Biotrue ONEday. I tillegg har linsen en fuktbarriere som imiterer øyets egne tårer, noe som gjør at linsens fuktighet blir bevart i opp til 16 timer.

Med Biotrue ONEday for Astigmatism kan man få glede av kontaktlinser –  uten å leve med et uskarpt syn.

 

Finn din nærmeste optiker her - og test Biotrue ONEday gratis i 5 dager.

Biotrue ONEday er et medisinteknisk produkt.

BOD/NO/1903/015

Spørsmål?

Online Beratung - form

Online Beratung - page