Oxyal

Ytterst på øyet ligger et tynt lag med væske – tårefilmen. Den har til oppgave å fukte, beskytte og jevne ut øyets ytterste lag, slik at hornhinnen kan bryte lyset på best mulig måte. Tårene inneholder en rekke forskjellige stoffer som smører og beskytter øyet mot infeksjoner og uttørking.

Likevel opplever vi av og til at øyet føles tørt og irritert. Årsakene til dette kan være mange, innemiljøet kan være én forklaring. Underliggende sykdommer kan også gi øyeplager. 

Oxyal beskytter, fukter og smører

Oxyal smørende øyedråper kan bidra til å lindre plager når øynene føles tørre, trette eller irriterte. Dråpene inneholder hyaluronsyre, et stoff som finnes naturlig i øynene. Der bidrar det til å fukte, smøre og beskytte øyets overflate. Oxyal er et medisinteknisk produkt.

Oxyal inneholder også et konserveringsmiddel (Oxyd®) som omdannes til oksygen, vann og naturlige salter når dråpene kommer i kontakt med øyet. Forenklet kan man si at Oxyal er konservert i flasken, men uten konserveringsmidler i øyet når omdanningen har skjedd. Det vil si at du kan bruke Oxyal også hvis du har kontaktlinser. 

Én dråpe gir lindring

For de aller fleste er det nok med én eller to dråper Oxyal i hvert øye for å lindre plagene. Du kan dryppe ved behov eller så ofte legen eller optikeren har anbefalt. Oxyal fås i en praktisk dråpeflaske på 10 ml. Åpnet flaske er holdbar i to måneder.

Oxyal kan kjøpes på apotek og hos velassorterte optikere. Fås kjøpt ex her

Viktige funksjoner og fordeler

Viktige funksjoner og fordeler

  • Beskytter, fukter og smører
  • Inneholder konserveringsmiddel (Oxyd®) som omdannes til oksygen, vann og naturlige salter når dråpene kommer i kontakt med øyet
  • Kan brukes sammen med kontaktlinser

Tilleggsinformasjon

Oxyal er et medisinteknisk produkt

Spørsmål?

Online Beratung - form

Online Beratung - page