NÆRSYNTHET (MYOPI)

En nærsynt person kan se gjenstander som befinner seg på nært hold, men uten briller blir gjenstander på avstand utydelige – som for eksempel veiskilt, skoletavler eller et ansikt på den andre siden av rommet. Det er en vanlig tilstand som rammer omtrent én av fire voksne i verden.

 

Hva er årsaken til nærsynthet?

Nærsynthet, eller myopi, oppstår når øyet enten har en lang form eller en hornhinne som krummer sterkt utover (konveks), som gjør at lysstrålene fokuseres foran netthinnen. Dette gjør det vanskelig å se skarpt på lang avstand.

 

På samme måte som langsynthet kan nærsynthet være arvelig. Tilstanden oppdages ofte hos barn mellom 8 og 12 år og kan forverres i løpet av tenårene når kroppen vokser raskt. Mellom 20 og 40 år  skjer det vanligvis få forandringer.

 

Symptomer på nærsynthet

En optiker kan stille diagnosen nærsynthet med en enkel øyeundersøkelse. De vanligste symptomene er:

 

  • Ser utydelig på avstand
  • Myser ofte
  • Anstrengte øyne eller hodepine etter å ha prøvd å fokusere blikket

BEHANDLING AV NÆRSYNTHET

BEHANDLING AV NÆRSYNTHET

Nærsynthet kan lett korrigeres ved å endre linsens brytning slik at lysstrålene treffer øyets netthinne. Dette gjøres vanligvis med:

 

Briller eller kontaktlinser, som er det enkleste behandlingsalternativet. 

 

Kirurgi: Det finnes kirurgiske alternativer der man sliper bort små mengder vev fra hornhinnen med laser.

BioTrue OneDay

Endagslinse for nær og langsynthet

Endagsline for å gi en skarp og behagelig synsopplevelse hele dagen. Biotrue ONEday – er inspirert av øyet og inneholder 78 % vann, like mye som i hornhinnen.

Spørsmål?

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc