Bausch + Lombs historie

Bausch + Lomb er et av de eldste, fortsatt virksomme selskapene med røtter tilbake til 1853 da den tyske immigranten John Jacob Bausch startet en liten optikerforretning i Rochester, New York. Da Bausch trengte mer penger for å drive virksomheten, lånte han 60 dollar fra sin gode venn Henry Lomb. Bausch lovet at hvis selskapet vokste, skulle Lomb bli deleier. Så ble det inngått et partnerskap.

 

I begynnelsen produserte Bausch + Lomb den den gang revolusjonerende nyheten brilleinnfatninger i gummi samt en rekke forskjellige optiske produkter som krevde høy grad av presisjon i fremstillingen. I 1903 hadde selskapet fått patent på både mikroskoper og kikkerter, og til og med en lukker basert på øyets reaksjon på lys.

 

En historie fylt av utvikling

Gjennom hele 1900-tallet fortsatte Bausch + Lomb å drive teknologiutvikling innenfor optiske produkter. Bausch + Lomb fremstilte det første optiske kvalitetsglasset, utviklet banebrytende solbriller for militæret under første verdenskrig og skapte de linsene som ble brukt på kameraene som tok de første satellittbildene av månen. I 1971 lanserte Bausch + Lomb de første myke kontaktlinsene. Selskapet er fremdeles en av de største globale leverandørene av øyehelseprodukter.

 

Bausch + Lomb ble børsnotert i 1937 på New York Stock exchange. På slutten av 1900-tallet ble Bausch + Lombs portefølje diversifisert til å omfatte blant annet solbriller, dentalprodukter og hørselshjelpemidler. I 2007 kjøpte investeringsselskapet Warburg & Pincus Bausch + Lomb, og siden 2013 har Bausch + Lomb vært eid av Bausch Health Companies Inc. Globalt er Bausch + Lomb Valeants divisjon for øyehelse. For mer informasjon om Bausch Health se www.bauschhealth.com

 

Selv om produktene, eierskapet og tidene har forandret seg, er Bausch + Lomb fremdeles tro mot den tradisjonen for fornyelse, kvalitet og håndverk som ble etablert av John Jacob Bausch og Henry Lomb.

Spørsmål?

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc