88% av de med skjeve hornhinner bruker feil linse

Men nå har du muligheten til å teste Biotrue ONEday for Astigmatism – endagslinsene som beholder fuktigheten i opp til 16 timer. – De er svært behagelige å ha på selv når kvelden nærmer seg, sier optiker Kari Anne Jahr i Bausch+Lomb Nordic.

Utviklingen av kontaktlinser har hatt stor fremgang de siste årene, men fremdeles er det mange  som fortsetter å bruke den samme linsen de alltid har hatt – til tross for ny teknologi og nye materialer.

- Vi vet at de fleste forbrukere er opptatt av ny teknologi, og ofte investerer i den aller nyeste bilen eller mobiltelefonen. Men når det kommer til kontaktlinser vet vi at 85% av alle linsebrukere fremdeles bruker samme type kontaktlinser som de fikk tilpasset første gang de var hos optiker, sier Kari Anne Jahr, optiker i Bausch+Lomb Nordic.

Under utviklingen av den nye linsen for skjeve hornhinner har forskere hos Bausch + Lomb studert øyets blunkeprosess hos et stort antall linsebrukere, og deretter utviklet en linse for et stabilt og skarpt syn.

Det fører til at selv de med skjeve hornhinner kan oppdage fordelene med kontaktlinser.

Det spesielle med Biotrue ONEday er at linsen holder på 98 prosent av fuktigheten i opp til 16 timer. Det tilsvarer en hel dags bruk og innebærer at man kan kjenne seg trygg på at linsen er behagelige å ha på selv på kvelden.
– Det er jo meningen at man ikke skal kjenne at man har på seg linser. De skal bare være på øyet og føles bra, sier Kari Anne.

Blant de som har skjeve hornhinner, også kalt astigmatisme, er det bare 12 prosent som bruker riktige kontaktlinser, såkalte toriske kontaktlinser. - Mange vet ikke en gang at deres synsfeil kan korrigeres med linser, sier Kari Anne.

Ved å bestille en synsundersøkelse kan man få teste den bioinspirerte kontaktlinsen Biotrue ONEday for Astigmatism som er spesielt utviklet for de med skjeve hornhinner.

Optikere anbefaler alle brille- og linsebrukere å sjekke synet sitt regelmessing. 

 

Biotrue ONEday er et medisinteknisk produkt

Spørsmål?

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc