Glem lesebrillene: Her er løsningen når synet blir dårligere med alderen

Finn din nærmeste optiker her - og test linser fra Bausch + Lomb gratis.

Aldersrelatert langsynthet, eller presbyopi som det heter på fagspråket, er en av de mest vanlige øyetilstandene som finnes. Med alderen blir øyets linse mindre fleksibel og dermed svekkes synet. Dette merker man ved at det blir vanskelig å se ting på nært hold, som å lese en bok, se skriften på en restaurantmeny eller lese en tekstmelding på telefonen.

Mange opplever at synet svekkes ved 40-årsalderen, og har lett for å la lesebriller, som de må ta av og på flere ganger om dagen, bli løsningen. Briller er som kjent enkelt å glemme både på hodet og på skrivebordet, i tillegg til at de ofte kan oppleves som litt i veien.
Mange går i tillegg rundt og ser dårlig fordi de ikke forstår at synet har endret seg eller fordi de ikke vil «føle seg gamle». Undersøkelser viser at så mange som 25 prosent av folk i alderen 40-50 år ikke bruker briller, selv om de vet at de burde.

Det finnes likevel en langt mer moderne og enklere løsning enn lesebriller. Kontaktlinser har nemlig akkurat samme funksjon – og man trenger ikke å ta de på og av kun når de skal brukes.

Kontaktlinsen heter Biotrue ONEday for Presbyopia og er laget for at du skal kunne se godt på alle avstander når du blir innhentet av aldersrelatert langsynthet. Øyet bruker ulike deler av linsen basert på hvilken avstand man skal fokusere på. For å lese tekstmeldinger eller en bok bruker øyet den i indre delen av linsen, mens den ytre sonen brukes når man skal se ting på lang avstand.

Med andre ord kan man glemme lesebrillene. Dagens teknologi sørger for kontaktlinser som oppfyller dine krav – uansett synsfeil. Biotrue-linsen inneholder samme fuktighetsnivå som øyets egen hornhinne og har en fuktbarriere som sørge for at linsen bevarer fuktigheten hele dagen og er behagelig å ha på fra morgen til kveld.

Nå kan man få prøve linsene kostnadsfritt når man bestiller en synsundersøkelse hos optiker. Følg lenken nedenfor og test den enklere hverdagen allerede i dag. 

Finn din nærmeste optiker her - og test linser fra Bausch + Lomb gratis.

Biotrue ONEday er et medisinteknisk produkt.

BOD/NO/1903/015

Spørsmål?

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc