Over 40 år? Tid for leselinser!

Mange nordmenn bruker briller når de skal lese, men det finnes en langt bedre løsning for å kunne se godt på alle avstander. Her er kontaktlinsen for deg med alderslangsynthet – en linse som har samme fuktinnhold som øyets hornhinne.

Presbyopi, eller aldersrelatert langsynthet er en av de vanligste øyetilstandene som finnes. Det innebærer at man får dårligere syn med alderen og spesielt merker man dette når man skal se på ting på nær. Det gjør det for eksempel vanskelig å lese tekstmeldinger, se skriften på en restaurantmeny eller å lese en bok.

Problemet oppstår vanligvis i 40-årsalderen og mange løser dette med å ha et par lesebriller som de tar av og på flere ganger om dagen. Da er det lett å glemme brillene på et skrivebord, i en lomme eller på toppen av hodet. Mange går i tillegg rundt og ser dårlig fordi de ikke forstår at synet har endret seg eller fordi de ikke vil "føle seg gamle". Undersøkelser viser at så mange som 25 % av 40-50 åringer ikke bruker briller, selvom de vet de burde.

Enkelte har flere briller som de bytter mellom, for eksempel et par hverdagsbriller og et par lesebriller. Å stadig gå rundt med lesebriller kan være både irriterende og unødvendig – spesielt nå som det finnes en kontaktlinse som gjør at man kan droppe brillene. Kontaktlinsen heter Biotrue ONEday for presbyopia og er laget for at brukeren skal kunne se godt både på alle avstander. Kort forklart bruker øyet ulike deler av linsen ut i fra hvilken avstand man vil fokusere synet på. For å se tekstmeldinger og lese bøker bruker øye den indre delen av linsen og når man skal på lang avstand bruker øyet kontaktlinsens ytre sone.

Teknologien bak kontaktlinser har skutt fart de siste årene, og Biotrue-linsen inneholder samme fuktighetsnivå som øyets hornhinne på hele 78 prosent. Dette gjør at linsen er behagelig å ha på seg hele dagen.

Ved å bestille en synsundersøkelse hos din nærmeste optiker får du muligheten til å prøve Biotrie ONEday for presbyopia. Da blir nok brillene fort glemt!

 

Biotrue ONEday er et medisinteknisk produkt

Spørsmål?

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc